مشارکت مستقیم غرب در جنگ اوکراین
مسکو: سربازان ناتو به عنوان مزدور در جنگ اوکراین حضور دارند
معاون رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه اعلام کرد: سربازان ناتو در پوشش مزدور به صورت مستقیم در جنگ اوکراین حضور دارند.
نزدیک به 2 سال از جنگ اوکراین میگذرد، جنگی که تاکنون دهها هزار کشته، صدها هزار مجروح و میلیونها تَن آواره برجای گذاشته است. کارشناسان میگویند: اصرار غرب به عضویت اوکراین در ناتو و نادیده گرفتن منافع امنیتی روسیه در شرق اروپا منجر به شروع این جنگ شد. طی دو سال گذشته مجموع کشورهای غربی بیش از 200میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی روانه کییف کردهاند و با حمایتهای خود همچنان بر آتش جنگ میدمند. جنگی که به گفته خود مقامات غربی امیدی به پیروزی اوکراین در آن نمیرود. همزمان گزارش منابع رسمی روسیه نشان میدهد که نظامیان ناتو در لباس مزدوری مستقیماً در این جنگ حضور دارند. معاون رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه ژنرال روز دوشنبه در اینباره گفت: «سربازان ناتو در پوشش مزدور در عملیاتهای نظامی مشارکت دارند و سیستمهای پدافند هوایی، موشکهای عملیاتی- تاکتیکی و سامانههای موشک پرتاب چندگانه را کنترل میکنند و وارد گروههای تهاجمی میشوند». به گزارش فارس، «سرگئی رودسکوی» گفت: گلولهباران غیرنظامیان روسیه که بخش قابلتوجه آن در سالهای قبل از شهر آودیوکا انجام شد، به دستور اوکراین و با رضایت ضمنی کشورهای غربی بوده است. رودسکوی توضیح داد که آمریکا و متحدانش علاوهبر کمکهای تسلیحاتی، خدمات ارتباطی و کمکهای اطلاعاتی به اوکراین ارائه میدهند، اما برخی از تجهیزات به حضور پرسنل ماهر غربی در محل نیاز دارد. به گفته این ژنرال روس، افسران ناتو بهطور مستقیم عملیات نظامی نیروهای مسلح اوکراین را برنامهریزی و آماده میکنند. اواسط ژانویه (دی) امسال وزارت دفاع روسیه خبر داد که بیش از 60 جنگجوی خارجی که اکثرشان فرانسویزبان بودند، در یک حمله دقیق کشته شدند. فرانسه در واکنش، حضور نیروهای مسلح خود در اوکراین را تکذیب کرد؛ اما وزیر دفاع فرانسه نتوانست حضور اتباع فرانسوی که به گفته او به عنوان داوطلب در جنگ اوکراین مشارکت دارند را کتمان کند. بر اساس برآورد وزارت دفاع روسیه، بیش از 5900 مزدور خارجی از آغاز درگیریها در اوکراین که چند روز دیگر دوساله میشود، کشته شدهاند.
تقلای غربیها برای جلوگیری از شکست بایدن
از سوی دیگر و همزمان با شکستهای میدانی گسترده ارتش اوکراین از جمله سقوط شهر راهبردی «آودیوکا» تقلای غربیها برای جلوگیری از شکست زلنسکی در جنگ دوچندان شده است. نشریه آمریکایی پولیتیکو در این زمینه نوشته است: «برنامه غربیها این است که فقط نگذارند ارتش اوکراین فرو بپاشد.»
به گزارش ایسنا «پولیتیکو» در گزارش خود میافزاید: قانونگذاران دموکرات آمریکایی شرکتکننده در کنفرانس امنیتی مونیخ هشدار دادند به دلیل نهائی نشدن کمک حدودا ۶۰میلیارد دلاری درخواستی جو بایدن رئیسجمهور آمریکا برای کییف که اخیرا از سوی مجلس سنای کنگره آمریکا تصویب شد اما در مجلس نمایندگان آمریکا معطل مانده، سایه شکست و ناامیدی بر سر سربازان اوکراینی سنگینی میکند. به نوشته این نشریه آمریکایی وخیم شدن وضعیت ارتش اوکراین در میدان جنگ و زیر سؤال رفتن تعهد آمریکا به کمک به کییف، نگرانی غالب بر کنفرانس امنیتی اخیر مونیخ بود. این گزارش میافزاید: «خیلی از مقامها و سیاستمداران از فرصت این کنفرانس استفاده کردند تا اصرار کنند اوکراین بدون دریافت ۶۰میلیارد دلار کمک نظامی جدید در انتظار تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا در جنگ شکست خواهد خورد اما آنها همچنین اطمینان و تصوری از اینکه اوکراین با دریافت این کمک در جنگ چطور قرار است پیروزی کسب کند، نداشتند.» پولیتیکو با اشاره به ارزیابی «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری در روز شنبه با زلنسکی مبنی بر اینکه هیچ به اصطلاح «طرح ب» یا جایگزین برای شکست خوردن بسته کمکها برای اوکراین در کنگره آمریکا وجود ندارد، نوشت: «به نظر میرسد اطمینان متحدان غربی به توانایی اوکراین برای رقم زدن دستاورد به پایینترین حد در ۲ سال اخیر رسیده است.» تارنمای شبکه سیانان هم در گزارشی ضمن اشاره به اینکه همزمان با عقبنشینی نیروهای اوکراینی از شهر «آودیوکا» در منطقه دونتسک و تصرف آن توسط مسکو، پرچم روسیه در بخشهای مهم این شهر شرقی برافراشته شد، عنوان کرد: سربازان اوکراینی با گذشته نزدیک به دو سال از این جنگ، خسته هستند. به گزارش ایرنا به نوشته این شبکه خبری، ارتش روسیه احتمالا نقطه آسیبپذیری طرف مقابل را احساس کرده است. گزارشها حاکی است سربازان اوکراینی با گذشته نزدیک به دو سال از این جنگ، خسته هستند و با جایگزینی والری زالوژنی رئیس کل ستاد نیروهای مسلح اوکراین توسط الکساندر سیرسکی و کمبود مهمات همزمان با ضعف در نیروی هوائی به نظر میرسد کییف تحت فشار فزاینده قرار دارد.
خوشبینی بیش از حد ناتو
رئیس کمیته نظامی ناتو هم میگوید که کشورهای غربی سال ۲۰۲۳ بیش از حد در ارزیابیهای خود از توان نظامی اوکراین برای جنگ با روسیه خوشبینی نشان داده بودند.
«راب باوئر» در مصاحبه با نشریه «فایننشالتایمز» در اینباره توضیح داد: «در سال ۲۰۲۳، غرب خوشبینیِ بیش از حدی داشت و به خود قبولانده بود که اگر به اوکراینیها تجهیزات و آموزش نظامی مورد نیازشان را بدهد، آنها پیروز خواهند شد». این مقام نظامی ناتو همچنین توصیه کرد که کشورهای غربی اکنون باید مراقب باشند که در سال جدید میلادی نیز بیش از حد به توان نظامی اوکراین در جنگ با روسیه خوشبین نباشند.